Apa 4 jinis kanker?

Pitakon Lan Jawaban Sing Paling Apik - Ringkesan Kanker

Apa 4 jinis kanker?

Sing utamajinis kankeryaiku karsinoma, sarkoma, melanoma, limfoma, lan leukemia.24. Taun 2020

Siji saka loro pria lan siji saka telung wanita bakal didiagnosis kanker invasif ing sawetara wektu. Iki penting banget kanggo ngerti luwih lengkap babagan kanker, apa penyakit kasebut, lan cara ngobati. Sing paling gampang, sel kanker utawa kanker minangka sel sing wis ilang kemampuan kanggo nuruti kontrol normal sing ana ing awak ing kabeh sel.

Ing awak, kita duwe miliaran lan miliaran sel lan beda fungsine. Iki minangka proses sing rumit banget, yaiku kontrol sing luar biasa, lan yen ana kesalahan lan kontrol kasebut ilang lan utamane sel ora bisa uwal saka mekanisme kontrol normal, lan tuwuh terus bisa nyebar, mula iku diarani kanker. Nalika sel iki tuwuh lan dipisahake, dheweke bakal gumpalan utawa gumpal lan mula bakal diarani tumor banjur bisa dadi pinter banjur nyebar menyang papan liya lan iku sing kita sebut metastasis.

Kanker sejatine bisa kedadeyan ing endi wae ing awak amarga ana sel ing kabeh awak. Kanggo wanita, salah sawijining jinis kanker sing umum, yaiku kanker payudara. Ing pria, kanker prostat, lan kanker paru-paru lan kanker usus ing pria lan wanita, kalebu jinis kanker umum yen kanker payudara sampeyan padha karo wong sing lungguh ing jejere sampeyan sing duwe kanker payudara, mula sampeyan bisa duwe kasus khusus rencana perawatan sing cocog kanggo sampeyan minangka individu lan target kanggo jinis kanker tartamtu.

Sawise diagnosis kanker digawe, mesthine, pitakon sabanjure yaiku apa sing sampeyan lakoni. Ana sawetara perkara sing pancen cocog karo tahap kanker, yaiku informasi babagan kanker ing endi.

Jarene iki kalebu jinis kanker, pira kanker kasebut? Apa wis nyebar? Apa ana ing kelenjar getah bening? Apa wis nyebar menyang organ liya ing awak? Perawatan kanker pancen kompleks lan salah sawijining sebab yaiku kanker yaiku konstelasi luwih saka 200 penyakit sing beda. Dheweke nuduhake sawetara ciri umum, nanging kabeh beda banget. Kajaba iku, kanker dhewe ora homogen.

Bisa ana telu utawa patang utawa lima utawa enem variasi sing beda ing sel kanker. Wong takon sebabe, kenapa kankerku ora bakal ilang, saya nyuda pitung puluh persen. Apa sing salah karo telung puluh persen liyane? bisa uga subspesies kanker sing beda sing mbutuhake jinis perawatan sing beda.

Cara utama kanggo ngobati kanker utawa operasi, radiasi lan kemoterapi. Bedah yaiku nalika sampeyan ngilangi kanker kanthi nyata. Sampeyan nggawe potongan, sampeyan nemokake kanker lan sampeyan ora nglereni Radiasi sejatine sing diarani fotone, padha karo sing sampeyan lakoni X-ray kanggo ngobati fokus kanker.

Kemoterapi nggunakake obat utawa bahan kimia sing dijupuk kanthi oral minangka pil utawa liwat IV menyang pembuluh getih sing target sel sing dibagi luwih cepet. Diagnosis kanker bisa dadi perkara sing medeni. Warta sing apik yaiku dina iki bisa uga wektu sing paling nyenengake nalika ngobati kanker, ion sing ora ana sawetara wulan kepungkur mesthi ora ana sawetara taun kepungkur.

Kaya kemampuan kanggo profil tumor kanthi genomis lan njupuk bekas driji saka kanker kasebut, bisa nyebabake perawatan khusus kanthi cara sing spesifik. Yen sinau kelainan genetik ing kanker individu, kita bakal bisa nglawan kelainan iki kanthi luwih efektif kanggo kanker individu, ora mung nambah asil kanggo pasien dibandhingake karo kanker, nanging uga muga-muga bisa nyebabake efek samping sing luwih sithik amarga target sing diarepake ana ing jaringan normal lan luwih kanker. Obat-obatan anyar saiki wis dikembangake kanggo mulang sistem kekebalan supaya bisa ndeleng sel-sel kanker, saengga sistem kekebalan bisa njupuk alih tugas mateni sel kasebut.

Kita nemokake interaksi utama ing interaksi sel kanker lan sel kekebalan, lan kanthi mengaruhi interaksi kasebut, kita sinau sel kekebalan supaya luwih cerdas lan ndeleng sel kanker babagan apa lan ngilangi. Ing pusat perawatan kanker Amerika cawe duwe program onkologi integratif sing kuat. Onkologi integratif njupuk perawatan onkologi konvensional lan nggabungake karo terapi kayata akupunktur, naturopati, kiropraktik, nutrisi kanggo nggabungake lan nggawe rencana perawatan sing paling cocog kanggo saben pasien nalika semana.

Yen gejala lan efek samping sampeyan dikontrol, status nutrisi lan sistem kekebalan awak uga tingkat energi sajrone perawatan, sampeyan bisa nglawan kanker kanthi luwih apik lan ngatasi proses perawatan. Pusat Perawatan Kanker ing Amerika duwe kabeh sumber ing siji atap. Kabeh anggota tim kasebut nyoba tenan ngatasi jinis efek utawa gejala sing sampeyan alami sadurunge kedadeyan.

Yen awak tetep kuwat, awakmu bisa tetep ngarep-arep lan nggawe sampeyan kuwat banget emosional, lan yen sistem kekebalan awak bisa tetep apik, papan sing bakal ngidinke perawatan kanthi luwih apik. Ora preduli apa kanker sampeyan, iki wong sing duwe urip lan kulawarga lan kanca, lsp. Tujuane minangka ahli onkologi ora mung nyingkirake kanker, nanging supaya sampeyan bisa urip normal maneh.

Aku wis dadi ahli onkologi luwih saka 30 taun saiki lan pilihan perawatan paling apik sing dakdeleng. Sampeyan luwih efektif kanthi efek samping sing luwih sithik lan pulih luwih cepet supaya sampeyan bisa urip normal anggere sampeyan bisa, ora nate duwe kesempatan luwih apik tinimbang saiki.

Apa 5 ciri sel kanker?

Sel kankertuwuh lan dibagi kanthi tarif sing ora normal, kurang dibedakake, lan duwe membran abnormal, protein sitoskeletal, lan morfologi. Kelainan ing sel bisa dadi progresif kanthi transisi alon saka sel normal menyang tumor jinak menyang tumor ganas.4 2016.

Umume sel ing awak manungsa nindakake pakaryan saben dinane kanthi cara sing cukup sopan. Ayo dadi ngomong yen aku duwe sel ing kene. Iki bisa uga minangka sel kulit, utawa sel sing ana ing jaringan apa wae ing awak.

Nalika tuwuh utawa ngganti sel sing mati, sel kasebut ngalami mitosis lan nurunake awake dhewe, lan nggawe salinan sing sampurna. Banjur bisa uga kalorone bakal ngalami mitosis, lan nalika dheweke ngerti yen bakal ana sel sing rame ing lingkungane. Dheweke bakal ngerti lan ujar sampeyan ngerti aku mandheg tuwuh sethithik.

Iki diarani kontak kontak. Dadi dheweke mung wiwit tuwuh cacat, lan dheweke ujar manawa sampeyan ngerti, ya, ana sing pas karo aku. Aku, sel, ngerti iki ing aku, lan sel kasebut bakal mateni siji liyane.

Dheweke apik banget dening warga sel kanggo menehi sel kanggo sel sehat liyane. Dheweke malah mateni awake dhewe nalika ngerti yen ana kesalahan. Sejatine ana mekanisme seluler sing diarani apoptosis.

Lan aku pengin jelas banget. Iki dudu sawetara pengaruh eksternal ing sel. Sel kasebut dhewe ngakoni manawa ana rusak lan bisa ngrusak awake dhewe, yaiku apoptosis.

Dadi iki kahanan normal sanajan ana mutasi. Lan mung kanggo menehi ide, sanajan mutasi cukup langka. Lan aku ora ngerti sepira kerepe mutasi, curiga yen beda frekuensi ing macem-macem jinis jaringan.

Ana ing urutan 100 milyar. Ayo daklakoni kanthi warna sing beda. Saben dina ana urutan 100 milyar sel anyar ing awak manungsa.

Dadi, sanajan ana mung siji mutasi, kedadeyan 1 ing pirang-pirang yuta kali, sampeyan isih nemoni 100.000 mutasi, lan bisa uga sebagian besar mutasi mung sawetara perkara acak sing ora ana bedane. Nanging yen mutasi rada luwih parah ing kene, sel kasebut bakal ngakoni lan ngrusak awake dhewe. Lan aku pengin jelas banget ing kene.

Aku ngomong babagan sel awak, utawa umume awak. Iki bisa uga sel ing mripatku, utawa sel ing otakku, utawa sel ing sikilku. Iki dudu sel kumanku.

Dadi, sanajan sel kasebut isih urip, mutasi kasebut ora bakal diturunake menyang turunku. Iki minangka diskusi sing beda banget nalika ngomong babagan meiosis. Iki kabeh sel ing awak lan dheweke wis replikasi, lan kita ngatasi iki kanthi mitosis.

Dadi, kabeh mutasi ing kene ora nindakake apa-apa, utawa sel bisa gagal sethithik, utawa sel bisa ngrusak awake dhewe utawa nglarani aku, nanging ora bakal mengaruhi keturunanku. Lan aku pengin jelas banget babagan iki. Apa sampeyan ujar, hei, Sal, 100 milyar sel anyar saben dina? Iki tegese saben sel ing awakku wis kawangun, uga menehi idea babagan sel sing ana.

Sejatine kita duwe urutan, lan sampeyan ngerti, sejatine dudu angka sing pas, nanging sejatine ana urutan 100 triliun sel ing awak manungsa. Lan yen sampeyan ndeleng cara kaya ngono, jarene umume sèwu sel ditiru saben dina, nanging nyatane sawetara sel ora asring nurun, lan sawetara sel asring asring nurun. Mung kanggo nggawe cathetan cilik ing kene, iki menehi apa sing dakkarepake ngakoni kerumitan awak manungsa tegese kita nganggep ekonomi global lan masarakat kanthi kompleks dadi 6 yuta wong.

Kita kasusun saka 100 triliun sel. Ayo dak terjemahkan 100 triliun dadi miliaran. 100 triliun bisa ditulis maneh dadi 100.000 milyar sel.

Lan saben 100.000 milyar sel kasebut gedhe banget - aku ngerti ora kudu nggunakake tembung gedhe - nanging ana ing ekosistem rumit kasebut kanthi intine. Lan kita bakal ngomong babagan kabeh organel sing beda-beda sing ana, lan kita ngomong babagan replikasi seluler, replikasi DN, lan cara sel kasebut nurun. Dadi prekara iki ora guyon lan kabeh duwe membran kompleks sing ngemot.

Dheweke minangka makhluk kanggo awake dhewe, nanging urip ing lingkungan utawa komunitas sing kompleks iki sing saben wong minangka cathetan sisih mung kanggo ngerti sepira gedhene lan kompleks kita. Nanging sampeyan bisa mbayangno, lan mula aku ora bisa nggunakake tangen iki, yen nggawe 100 milyar sel anyar saben dina, sampeyan bakal duwe akeh mutasi, lan bisa uga sawetara mutasi, sampeyan ngerti, Aku ujar sawetara wong ora nindakake apa-apa. Kanthi sawetara, sel kasebut ngakoni manawa sel kasebut mung bakal dadi jinis bobot mati, mula sel kasebut ngilangi awake dhewe.

Nanging saben-saben ana mutasi ing endi sel ora ngilangi awake dhewe lan sel uga cacat. Dadi, yen sampeyan duwe, umpamane aku duwe sel ing kene. Aku duwe sel lan duwe mutasi.

Aku bakal nindakake mutasi kasebut kanthi sethithik x ing kene. Ana ing DNA. Dadi bisa uga ana sawetara mutasi sing ngalangi dheweke supaya ora ngalami apoptosis utawa ngrusak awake dhewe, lan bisa uga salah sawijining mutasi kasebut ndadekake dheweke luwih cepet tinimbang tangga teparo.

Dadi sel iki nggawe akeh salinan awake dhewe liwat mitosis, utawa ton salinan dhewe. Lan jinis awak sel iki sing intine rusak, kabeh mau asale saka sel asli sing terus nduplikasi lan banjur ndobel, nanging kabeh iki sel sing rusak. Yen sampeyan mbandhingake karo jaringan ing sakiwa tengene, katon ora normal ing sawetara cara.

Mungkin ora bakal bisa mlaku kanthi bener. Iki dikenal minangka neoplasma. Dadi, akeh neoplasma ora prelu nggawe awak kaya iki.

Kadhangkala, dheweke sirkulasi ing awak, nanging umume nggawe benjolan gedhe iki. Lan nalika wis gedhe, dheweke bakal katon. Banjur kita ngarani tumor.

Dadi, yen iki sejatine gumpalan jaringan sing dibedakake, mesthine sing diarani tumor, apa sing ora normal. Dadi istilah n eoplasma lan tumor asring digunakake sacara bergantian. Tumor minangka tembung sing asring digunakake ing kosakata saben dinten.

Saiki yen bongkahan kasebut tekan ukuran tartamtu, mung ana, ora nate mbebayani, ora bisa ngontrol. Aku kira ora nurun luwih cepet tinimbang sel-sel tetanggane lan mung nuli ana, bisa uga tuwuh, nanging ora bisa ngrusak lingkungan kita kanthi cara sing signifikan, iki diarani tumor jinak utawa neoplasma jinak. Lan entek tegese ateges ora mbebayani.

Tumor jinak. Iki tegese apik. Iki sampeyan pengin dirungokake.

Yen sampeyan duwe bongkahan - Ngidini, sampeyan ora duwe bongkahan siji utawa liyane - nanging yen mangkono, lan tumor iku jinise, iku tegese simpul tali iki apik kanggo tetep, ora ana kerusakan. Nanging yen mutasi DNA kasebut, lan uga sawetara jinis kasebut, jinise, nanging bisa uga salah sawijining mutasi jinise duwe mutasi liyane sing mula saya edan. Lan ora mung tuwuh kaya edan, nanging dadi invasi.

Lan invasif tegese sampeyan ora preduli karo kedadeyan kasebut. Mung pengin nyusup kabeh. Dadi, ayo nganggep wong lanang kasebut saya edan.

Ayo daklakoni kanthi warna sing beda. Lan wiwit nyusup ing jaringan liyane, mula invasi. Wutah sing gedhe banget, invasi.

Dadi dheweke ora peduli karo apa sing kedadeyan. Dheweke dumadakan malih dadi semacam psikopat sel. Lan sing luwih ala, keturunane wis ora mung siji sel.

Duplikat lan mung ngirim informasi genetik sing rusak sing pengin ditiru. Banjur bisa uga ana akeh perkara sing bisa ngrusak keturunane, miturut aku, utawa DNA sing metu saka réplika. Lan sejatine iku kesempatan sing apik amarga potongan DNA sing padha sing rusak, sawetara DNA sing rusak ing wong iki, sawetara mutasi bisa uga nyalahi skema replikasi DNA, lan nggawe mutasi luwih umum.

Dadi mutasi sing umum katon mutasi sing ngidini sel kasebut pecah lan banjur pindhah menyang bagean awak liyane. Lan bagean-bagean awak kasebut wiwit njupuk kabeh sel lan wiwit njupuk kabeh sel minangka salah sawijining tembung paling angel sing bisa dakkandhakake, ana sing salah ing otak - nanging sel iki wis nggawe metastasis. Sampeyan bisa uga wis krungu tembung metastasis, lan iku mung ide manawa sel amok iki bisa tiba ing macem-macem bagian awak, lan dakkira sampeyan ngerti apa sing diarani sel kasebut.

Sel iki sing ora ngurmati lingkungan seluler. Sampeyan dadi edan. Sampeyan ora ngalami larangan kontak iki.

Dheweke invasi. Dheweke mulai nggeser sel liyane lan njupuk sumber daya, lan mutasi cepet banget amarga kabeh duwe kelainan genetik kasebut, lan ing sawetara wektu bisa uga pecah lan nyusup ing bagean awak liyane. Iki minangka kanker utawa sel kanker amarga iki angel banget.

Kanker angel banget dikutip, ora dikutip, kanggo nambani. Amarga pancen ora mung penyakit; kanker minangka kelas mutasi ing endi sel-sel wiwit nuduhake pertumbuhan lan metastasis sing cepet banget. Supaya sampeyan bisa ndeleng salah sawijining jinis kanker lan ujar, hei, ayo target mutasi sing nggawe sel katon kaya iki, lan sampeyan bisa nindakake kanggo mateni sawetara.

Ayo kula lakoni kanthi warna kasebut. Mungkin sampeyan bisa mateni wong iki, wong lanang, nanging amarga sistem replikasi DNA bisa uga rusak, mula padha mutasi, sawetara wektu sampeyan duwe versi sing ora ana metode sing bisa ngalahake. Banjur sampeyan duwe kanker anyar, banjur kanker anyar iki malah luwih angel dipateni.

Dadi sampeyan bisa mbayangake manawa kanker minangka salah sawijining jinis kanker, yaiku perjuangan sing tanpa wates. Lan sampeyan kudu nyerang jenderal, aku sing ndukung. Kemoterapi lan radiasi, kabeh jinis.

Dheweke nyoba nyerang samubarang sing tuwuh kanthi cepet amarga kalebu jinis tema umum ing kabeh kanker. Lan kita bisa nggawe dhaptar lagu kabeh babagan apa kanker lan carane wong nyerang, nanging paling ora aku pengin nuduhake sampeyan ing artikel iki yen kanker iku sejatine mung minangka produk mitosis cacat, utawa luwih tepat, replikasi DNA sing rusak. Kita duwe kabeh sel iki sing nurun kanthi urutan 100 milyar saben dina lan saben dina ana sing pecah saben-saben.

Biasane nalika rusak, ora ana kedadeyan utawa sel kasebut bisa mateni awake dhewe. Nanging saben-saben sel kasebut nurun sanajan wis rusak. Lan kadang dheweke mulai nurun kaya sing edan.

Pancen ora gawe piala, pancen jinise. Nanging yen wiwit replikasi kaya edan, ngaku kakehan sumber daya, lan nyebar ing awak, sampeyan kena kanker. Muga-muga sampeyan nemokake iki menarik.

Sampeyan ngerti babagan sains sing cocog karo sing bisa dadi salah sawijining penyakit paling ala sing bisa ditindakake minangka makhluk urip. Maksude, temenan kita ora mung wong sing kena kanker. Malah tanduran duwe kanker.

Apa cathetan singkat kanker?

Kankeryaiku penyakit mematikan sing disebabake amarga tuwuhing sel sing ora bisa dikendhalekake lan wujud saka jaringan massa ekstra sing diarani tumor. Ilang sifat apoptosis dening sel ing jalur metabolisme nyebabakekanker.

Siji saka loro pria lan siji saka telung wanita didiagnosis kena kanker. Nanging sanajan jumlah gedhe iki, umume wong ora ngerti apa tegese. Ing tingkat paling gampang, sel kanker utawa kanker minangka sel sing nduweni kemampuan kanggo ngetutake kontrol normal sing ditindakake awak ing kabeh sel.

Ing awak, kita duwe miliaran lan miliaran sel lan beda fungsine. Iki minangka proses rumit banget ing kontrol fenomenal sing luar biasa lan yen ana kesalahan lan kontrol kasebut ilang lan sel-sel tartamtu uwal saka mekanisme kontrol normal lan bisa terus berkembang lan nyebar. Kita ngarani kanker kasebut.

Bareng, sel kasebut diarani tumor. Kanker, utamane, minangka tumor ganas lan kita diarani ganas amarga ora mung bisa nyerang organ tetangga, nanging sayangé uga bisa nyebar menyang jaringan liya, sing bisa ngancam nyawa. Kanker bisa kedadeyan ing endi wae ing awak amarga ana sel ing kabeh awak.

Kanggo wanita, mesthine kanker payudara lan kanker prostat minangka salah sawijining kanker paling umum. Lan kanker paru-paru lan kanker usus minangka kanker umum ing pria lan wanita. Penting, sampeyan kudu ngerti manawa kanker sing ana ing siji individu beda banget karo kanker sing ana ing wong liya, kaya dene individu kasebut beda-beda.

Dadi tumor paru ing siji wong bakal beda banget karo tumor paru-paru ing wong liya. Mesthine, yen diagnosis kanker digawe, pitakon sabanjure yaiku apa sing sampeyan lakoni. Ana sawetara perkara sing pancen relevan.

Tahap kanker, sing menehi informasi babagan dununge kanker. Dheweke ujar minangka jinis kanker khusus. Pira Kanker? Apa wis nyebar? Apa ana ing kelenjar getah bening? Apa wis nyebar menyang organ liya ing awak? Perawatan kanker pancen kompleks lan uga amarga kanker yaiku konstelasi luwih saka rong atus penyakit sing beda.

Dheweke duwe ciri umum, nanging kabeh beda banget. Kajaba iku, kanker dhewe ora homogen. Bisa ana telu utawa patang utawa lima utawa enem variasi sing beda ing sel kanker sing ana saiki.

Wong takon kenapa? Napa kankerku ora bakal ilang? Wis nyusut pitung puluh persen. Apa sing salah karo telung puluh persen liyane? Sampeyan bisa uga kalebu subtipe kanker sing beda-beda sing mbutuhake macem-macem jinis perawatan. Ana telung terapi utama kanker.

Operasi, radiasi lan kemoterapi. Operasi kanthi ngilangi tumor kanthi langsung. Terapi radiasi nyedhiyakake sinar-X kanggo mateni sel individu, lan kemoterapi nyedhiyakake bahan kimia sing bisa mateni sel kasebut.

Nanging dheweke duwe efek samping. Terapi paling apik sing bisa diprodhuksi yaiku asil saka ngoptimalake jumlah tumor sing bisa mateni karo saben perawatan lan nyuda kerusakan sing nyebabake sel normal sing bakal kena pengaruh Pusat Perawatan ing Amerika, kita duwe program onkologi integratif sing kuat. . Onkologi integratif njupuk perawatan onkologi konvensional lan nggabungake karo terapi kayata akupunktur, naturopati, kiropraktik lan nutrisi.

Goleki kabeh lan gawe rencana perawatan sing paling pas kanggo pasien individu kasebut. Pusat Perawatan Kanker ing Amerika wis nandur modhal ing endi kabeh efek kanker lan terapi ditindakake kanthi agresif lan dikelola. Ora cukup kanggo mateni kanker yen ora nambani rasa lara, lemes, depresi, utawa kuatir sing ana diagnosis diagnosis kanker.

Diagnosis kanker bisa dadi medeni. Warta sing apik yaiku yen dina iki bisa uga dadi wektu paling nyenengake ing sejarah perawatan kanker. Pilihan sing ora ana sawetara wulan kepungkur, mesthi ora ana sawetara taun kepungkur, kayata kemampuan kanggo profil tumor genom lan njupuk bekas driji saka kanker, bisa nggawe kita ngrancang perawatan supaya bisa disesuaikan kanthi tliti. mbesuk, luwih akeh pasien kanthi macem-macem jinis tumor bisa entuk manfaat saka kemajuan obat presisi.

Ana kesempatan sing ngarep-arep banget sing kasedhiya kanggo kita kanggo dokter kanggo ningkatake urip pasien, mula penting banget kanggo pasien ngerti iki supaya bisa entuk lan entuk kesempatan sing dikarepake.

Apa 3 jinis kanker sing jembar?

Apa macem-macem jinis kanker?

  • Karsinoma Karsinoma yaiku kanker sing ditemokake ing jaringan epitel, sing nutupi utawa garis ing permukaan organ, kelenjar utawa struktur awak.
  • Sarcoma Sarkoma minangka tumor ganas sing tuwuh saka jaringan ikat, kayata balung rawan, lemak, otot, tendon lan balung.
  • Limfoma.
  • Leukemia
  • Myeloma.

Nalika mikir babagan kanker sirah lan gulu, tegese penyakit utawa kanker sing kedadeyan utamane ing sadhuwure tulang balung nanging ora kalebu otak. Tumor otak pancen entitas beda. Dadi iki kanker sing diwiwiti ing cangkeme utawa tenggorokan.

Kita asring ndeleng pasien kanker sing asale saka kelenjar tiroid utawa salivary. Intine bagean awak sing tanggung jawab kanggo ngomong, ngulu, komunikasi. Lan umume kanker kasebut diwiwiti ing permukaan, diarani lapisan ing wilayah kasebut, lapisan tutuk utawa tenggorokan, utawa ilat.

Jinis utama kanker kepala lan gulu sing pancen diklasifikasikake dadi telung kategori utama adhedhasar asal usul jaringan. lan aku bakal ujar iki 90 persen kanker sing kita deleng yaiku karsinoma sel skuamosa. Iki minangka kanker sing diwiwiti ing lapisan saluran pencernaan ing sisih ndhuwur hawa, yaiku ing tutuk, tenggorokan, esofagus ndhuwur, laring utawa laring, pipa angin ndhuwur.

Iki kabeh diantrekake karo permukaan membran lendhut sing, nalika kanker tuwuh, kita ngarani karsinoma sel skuamosa. Banjur sing nomer loro sing paling umum yaiku kanker tiroid, asale saka kelenjar tiroid. Iki kalebu sawetara kategori, kanker tiroid medullary utawa sing umume diarani kanker tiroid sing beda.

Lan kategori kaping telu sing asring kita deleng yaiku kanker sing diwiwiti saka kelenjar ludah utawa diagnosis kanker kelenjar ludah lan nalika pasien didiagnosis kanker kepala lan gulu sing kudu dipikirake dhisik yaiku apa sing bisa ngobati potensial lan potensi pengawetan organ. Ayo kula lunga menyang kalorone. Gegayutan karo penyakit iki, umume pasien sing kita kenal duwe penyakit daerah sing dikenal.

Lan tegese tegese sampeyan duwe tumor sing asring nyebar menyang kelenjar getah bening, nanging durung nyebar wiyar, mula ora ana metastasis menyang organ liya kayata paru-paru, balung utawa ati, sing sejatine kita sebutkan babagan Penyakit sing winates ing area sirah lan gulu. Lan iku penting amarga kita ngelingi pasien kasebut kanggo terapi kuratif. Kita bakal nyoba ngobati penyakit iki, lan bakal jelas kanggo pasien lan pasien. Dokter penting banget.

Lan sing pisanan dipikirake nalika ndeleng pasien kanker sirah lan gulu yaiku pasien sing bisa ditambani penyakit kasebut. Temenan, yen padha, sing bakal nggawa kita dalan sing bisa ditindakake kanggo nambani pasien iki. Lan yen ora, iku bakal nggawa kita dalan terapi sing beda banget.

Banjur, kita bakal mikir kanthi becik, kaya sing bisa sampeyan bayangake, amarga organ sirah lan gulu iku penting banget kanggo interaksi saben dinane, kanggo apa sing sejatine dadi manungsa - kemampuan kanggo ngobrol, lan bisa dadi siji Panganan dhaharan, mangan biasane, ekspresi wajah kita. Umume sing kita lakoni minangka manungsa, kayata manungsa, kedadeyan ing ndhuwur tulang selangka. Pramila njaga fungsi dadi penting banget kanggo pasien kanker sirah lan gulu, utamane kanggo wong sing nyoba ngobati.

Pitakon sabanjure sing dikepengini yaiku kepiye cara nindakake iki? tamba pasien iki lan bali menyang normal. Lan iki pancen pitakon sing kudu ditakonake para pasien menyang dokter. Apa aku duwe, apa aku bisa mari, lan yen aku bisa mari, kepiye aku bisa terus kegiyatan normal sapisan? Aku wis rampung terapi? Banjur kita kudu mikir babagan profesional kesehatan liyane sing penting kanggo ngrawat wong kasebut.

Amarga akeh pasien sing duwe, cangkeme iradiasi utawa growong lisan. Ing lapangan radiasi, dokter gigi lan dokter gigi dadi penting banget kanggo perawatan terus-terusan. Kaya sing sampeyan bayangake, pasien bakal angel ngulu sajrone terapi.

Mangkene carane ahli gizi lan pidato lan ngulu dadi penting banget. Kanggo bali ngerti manawa akeh pasien sing lagi lara penyakit lokal, pilihan perawatan utama pancen fokus kanggo ngobati pasien kasebut. Lan nalika ngomong babagan terapi kanthi tujuan kuratif, kita pancen ngomong babagan telung modalitas utama - operasi, terapi radiasi, lan onkologi medis utawa kemoterapi.

Lan apa sing sejatine kita lakoni sajrone sawetara dekade kepungkur yaiku carane nggabungake telung modalitas kasebut kanggo entuk asil sing paling apik. Kanggo sawetara pasien, iki bakal dadi operasi sadurunge, bisa uga disusul karo radiasi, utawa kemoterapi lan radiasi. Kanggo pasien liyane, lan kanggo akeh pasien, kita pengin nimbang cara sing ora operasi kanggo njaga fungsi lan njaga organ kasebut.

Lan aku mikir penting banget kanggo takon babagan studi klinis. Amarga kanthi cara iki, kita ora mung maju lapangan, nanging sejatine, panelitian klinis nawakake terapi anyar kanggo pasien, pendekatan anyar kanggo pasien, sing asring banget dakkira penting banget kanggo takon panelitian klinis sing digunakake kanggo penyakitku sing kasedhiya apa pengawasku kudu mikir, tim dhukungan endi sing dakkudu? Lan luwih becik mikir kanthi proaktif lan nyiyapake. Pira pitulung sing bakal dibutuhake sajrone perawatan iki lan sapa sing bakal? kasedhiya kanggo menehi pitulung iki.

Nalika mikir babagan panelitiane lan riset paling anyar babagan kanker kepala lan gulu, aku seneng klompok dadi rong kategori. Pisanan yaiku apa sing kita sinaoni babagan kanker lan luwih ngerti babagan biologi penyakit kasebut. Lan sing kaping loro yaiku babagan terapi anyar, perawatan apa sing bakal online, utawa bakal online, sing bisa digunakake kanggo nambah asil kanggo pasien.

Nanging kita ngerti kanthi cetha manawa ana rong macem karsinoma sel skuamosa, sirah lan gulu. Salah sijine ana hubungane karo virus sing diarani human papillomavirus utawa HPV, virus sing padha sing nyebabake kanker serviks lan sawetara kanker liyane. Lan kita ngerti manawa kanker kepala lan gulu sing gegandhengan karo HPV beda banget karo kanker kepala lan gulu sing dudu HPV.

Lan tegese tegese pasien cenderung luwih enom, dheweke asring ora ngrokok lan ora ngombe. Amarga kita minangka praktisi ngerti manawa pasien ora prelu ngrokok, kena risiko kanker sirah lan gulu. Lan karo wong sing ora ngrokok, kita isih kudu kuwatir yen ana wong sing ngeluh gejala ing area sirah lan gulu, nyeri, benjolan ing gulu.

Kita kudu kuwatir banget lan mikir apa bisa uga kanker virus, sanajan ing wong sing ora ngrokok lan pasien mesthine uga kudu ngerti. Kanker sirah lan gulu sing positif HPV beda tumindake. Banjur kanker negatif HPV sing asring ana gandhengane karo paparan tembakau, kedadeyan ing pasien sing wis rada tuwa.

Iki nduweni perwakilan sing beda gegayutan karo papane kedadeyan, asring kedadeyan ing kothak wicara utawa ing rongga lisan. Kita uga wis wiwit ngerti manawa ana mutasi lan pangowahan sing bisa target kanthi khusus. Contone, ana pasien sing mutasi ing jalur sinyal tartamtu utawa gen tartamtu sing saiki duwe obat khusus kanggo target gen kasebut.

Kita uga wis wiwit ngerti manawa imunoterapi kanggo penyakit iki bisa digunakake kanggo wong positif HPV uga kanker kepala lan gulu sing ora ana gandhengane karo HPV. Kasunyatane, saiki kita duwe data acak babagan obat imunoterapeutik dibandhingake karo perawatan standar kanggo pasien penyakit metastatik, nuduhake peningkatan imunoterapi sing dramatis. Lan sejatine, iki mung langkah pertama, obat pertama sing nuduhake efektivitas kasebut.

Kita bakal ndeleng akeh, luwih akeh maneh ing sawetara wulan mbesuk lan ledakan imunoterapi kanggo kanker kepala lan gulu ing sawetara taun sabanjure. Kanggo kanker sirah lan gulu, ana sawetara situs web sing relevan sing kudu dipriksa. Kanker

Net minangka situs web sing digawe dening American Society of Clinical Oncology khusus kanggo pasien supaya bisa mangsuli pitakon pasien, kebutuhan pasien, pitakon lan kebutuhan para pengasuh. Lan pancen sabar tenan. Kanker

Net mesthi bakal dadi salah sijine.

Apa kanker paling agresif?

Pankreaskankerminangka salah sawijiningkanker sing paling agresifing orane. Nyababake kanthi cepet lan nyebabake pirang-pirang gejala sing nglarani lan mbebayani kalebu nyeri weteng, alangan empedu, getihen, asites, lan liya-liyane.

Apa sel kanker ngalami apoptosis?

Sel kankerbisa nglirwakake sinyal sing bisa ngrusak awake dhewe. Dadi orangalami apoptosisnalika kudu. Para ilmuwan nyebut nggawe ikiselabadi.1. Taun 2020

Apa ciri khas kanker?

Kanker lair ing antarane 21 Juni lan 22 Juli lan kuat, luar biasa kharismatik lan apik banget, nanging uga duwe sipat asmara lan ora nyenengake. Dheweke bisa nguripake enem dimensi, lan sampeyan bisa uga kepengin weruh kepiye pirang-pirang wong sing urip ing njero ati! Dipimpin dening Bulan, dheweke semangat, kreatif, ndhelik, intuisi, lan peduli.26. 2021.

Kepiye kanker nyebar?

Nalikakanker nyebar, diarani metastasis. Ing metastasis,kankersel ngilangi papan sing kawiwitan, lumaku liwat getih utawa sistem limfa, lan wujud anyartumorsing bagean awak liyane.KankerbisaPenyebarankanggo meh ing endi wae ing awak. Nanging umume pindhah menyang balung, ati, utawa paru-paru.

Apa 90% kanker manungsa amarga?

Kasunyatan mung 510% kabehkankerkasus yaikuamarga sakacacat genetik lan sisane9095% yaikuamarga sakalingkungan lan gaya urip nyedhiyakake kesempatan utama kanggo nyegahkanker.

Apa kanker paling cepet?

Ing Amerika Serikat,kanker hati utamawis dadi kanker paling cepet ing kasus insiden, ing pria lan wanita.

Apa kanker iku ukuman pati?

Nalika sampeyan ngrungokake tembungKankerumume wong langsung mikir iku aukuman pati, nanging ana akeh pembangunan anyar ingKankerpangobatan Pasien urip luwih dawa lan duwe kualitas urip sing luwih apik.sewelas 2021.

Apa sing kudu sampeyan ngerteni babagan kanker?

Pengetahuan iku kekuwatan, lan bisa mbantu ngatasi penyakit iki. Kanker minangka penyakit sing kedadeyan nalika sel ing awak wiwit dibagi kanthi laju sing luwih cepet tinimbang sing dibutuhake awak. Sel pamisah kanthi cepet iki tuwuh dadi bongkahan sing diarani tumor. Tumor bisa jinak (ora kanker) utawa mbebayani (kanker).

Kepiye kanker kedadeyan ing awak manungsa?

Kanker minangka penyakit sing kedadeyan nalika sel ing awak wiwit dibagi kanthi laju sing luwih cepet tinimbang sing dibutuhake awak. Sel pamisah kanthi cepet iki tuwuh dadi bongkahan sing diarani tumor.

Kepiye kanker ditetepake dening Institut Kanker Nasional?

Kredit: Institut Kanker Nasional / Univ. saka Institut Kanker Pittsburgh Definisi Kanker Kanker minangka penyakit sing sawetara sel awak tuwuh ora bisa dikendhaleni lan nyebar menyang bagean awak liyane. Kanker bisa diwiwiti meh ing endi wae ing awak manungsa, sing kalebu trilyunan sel.