Apa tegese Aspek ing astrologi?

Pitakon Lan Jawaban Sing Paling Apik - Astro Astro

Apa tegese Aspek ing astrologi?

Ingastrologi, anaspekyaiku sudut sing digawe planet ing saben liyanehoroskop, uga kanggo ascendant, midheaven, keturunan, midheaven ngisor, lan titik liyane sakaastrologikapentingan Sing luwih pas anaspek, sing luwih kuwat utawa luwih dominan diarani nggawe karakter utawa wujud pangowahan.

Coba deleng dhaptar artikelku, hello namaskar liyane kanggo kabeh kanca saka astrologi kanca lan langsung irfan maneh karo sampeyan saka asuransi astro saluran sampeyan. Aku njaluk akeh pitakon saka wektu ke wektu, utamane ing area komentar, planet iku papan utawa planet diselehake ing omah tartamtu? iku aspek, bakal menehi asil sing apik utawa ora. saka perspektif aspek, aku wis nggawe akeh artikel nanging aku ndeleng sawetara pitakon sing terus-terusan takon, malah karo wong-wong sing ndeleng artikel sing dakcritakake babagan aspek saiki.

Aku nggawe pendekatan sing luwih holistik babagan carane sampeyan ndeleng aspek ing horoskop sampeyan lan kepiye sampeyan kudu narjamahake lan kepiye aspek sing katon ing cir horoskop minangka bagean penting saka pengaruh planet ing horoskop sing dipengaruhi dening aturan omah sing dikuwasani lan planet uga omah sing duwe aspek lan omah sing digabung karo planet ing omah kasebut kanthi yogha. Dadi, yen ana loro planet ing yoga, sanajan planet iki ora ndeleng omah iki lan planet iki durung nguwasani omah iki amarga dheweke duwe yoga karo planet sing dipasang ing omah iki, mula planet iki uga bakal nyebabake Omah, dadi sampeyan uga bisa ujar kanthi cara iki yen sawetara aspek uga duwe pengaruh nalika planet lagi yoga karo planet liya, sanajan sabenere ora diarani aspek, mula aspek-aspek minangka kebajikan sing bisa digunakake dening Planet. pengaruhe, utawa drishti, kaya sing diarani slokas utawa ing endi wae, bisa dingerteni manawa bisa, kaya ngono sawijining aspek diterangake, mula ana aspek-aspek sederhana ing saben planet kaping pitu. Dadi kabeh planet duwe Aspek kaping pitu kanggo awake dhewe, nanging sawetara planet uga duwe aspek khusus saiki Sun Moon Mercury lan Venus mung duwe aspek kaping pitu, nanging Saturnus Jupiter lan Mars duwe Aspe kte khusus Mars duwe aspek kaping papat yaiku aspek kaping pitu lan aspek kaping wolu Saturnus duwe aspek katelu aspek kapitu kaya kita ll minangka aspek kesepuluh ing ngendi Jupiter duwe aspek kaping lima yaiku aspek kaping pitu lan aspek nomer sanga saben planet duwe makna sing beda. Aku wis nggawe artikel babagan arti aspek kaping papat, kaping pitu lan kawolu ing Mars, aspek katelu, kaping pitu lan kaping sepuluh saka Saturnus, lan aspek kaping lima, kaping pitu lan kaping sanga saka Yupiter.

Dadi, delengen artikel-artikel iki kanggo pendekatan sing luwih holistik babagan aspek planet tartamtu iki lan kepiye saiki kudu diwujudake liwat rauha lan ketu. Dheweke duwe aspek sing padha karo Jupiter, kajaba: ora duwe aspek kaping pitu sing kuat, padha-padha ngakses kaping pitu, mula pengaruh kasebut katon minangka akses tinimbang pengaruh Aspe saka aspek kaping pitu rahu lan kt, dadi ing level sing umum banget, iki tegese aspek astrologi sing saiki utamane jarum tembaga yen sampeyan ndeleng aspek Saturnus aspek kaping telu, aspek kaping pitu lan aspek kaping sepuluh saka Saturnus bakal digunakake yaiku aspek satus persen. Uga dingerteni manawa planet menehi aspek kuartal, setengah aspek, telung aspek kaping papat, Aspek kasebut uga wis diterangake, sanajan ora kuwat banget supaya ora nyata banget wujud aspek alami saka Planet, kayata ing kene kita ngomong babagan katelu , aspek kaping pitu lan kaping sepuluh saka Saturnus, ing endi 100 aspek, sanajan masing-masing nduweni teges beda, minangka perkara penting yen planet duwe kabeh aspek kajaba aspek penting saka Aspek sing paling kuat yaiku aspek alami kaya sing diterangake ing Shlokas, kaya Saturnus 7 lan 10 kaping 8 utawa Jupiter kaping 7 lan 9, mula iki kudu dielingi yen ora ana planit ing - House Saturnus minangka tandha Libra sing katon ing Navmanj.

Sampeyan saiki bakal padha golek gegayuhan, yen sampeyan ndeleng omah kanthi saraf, sampeyan uga bakal ujar, kayata Jupiter babagan Saturnus lan aspek Saturnus Jupiter, yen Ali Lagna, Jupiter ana ing omah pertama ing Pawai Utara. Aries lan Saturnus ana ing omah kaping pitu ing Libra. Dadi, yen sampeyan ngetung omah ing Nammans, sampeyan bakal ujar manawa aspek Jupiter lan Saturnus, nanging ing diagram Lagna, kita jejere ing omah sing ora duwe aspek. Dadi yen ora ngarep-arep liyane, sampeyan bakal ngetung aspek ing gabungan kasebut.

Ora, sampeyan ora bakal ndeleng aspek ing publikasi jeneng, sampeyan bisa uga. deleng artikel sampeyan liyane babagan carane ora bisa ndeleng namsan lan bakal menehi katrangan luwih lengkap babagan iki, supaya ing navamsa utawa gambar siji, sampeyan ora bisa ndeleng aspek sing ora ndeleng yogha lan doshas sing bisa ditindakake saiki nggawa aspek saka siji planet sing ramah menyang planet sing ramah liyane utawa loro planet sing ramah kanggo saben liyane menehi asil sing luwih apik Lungguh uga tandha positif utawa pratandha netral. Nanging, yen ana kanca, yen planet wis imigrasi menyang planet liya lan aspek planet kasebut, bakal ana tantangan ing planet Dasha lan Antar Dasha babagan planet liyane, yen ana loro planet sing nggawe yoga utawa dosha, mula Dasha Nantar Dasha ing siji planet, yen duwe planet liyane, mula ora diaktifake maneh, amarga ora mung wujud yoga, nanging uga dadi aspek ing dasha planet sing nuduhake planet liya sing ana nikel Menehi tantangan kanggo omah liyane sing diarepake planet sing ana ing sangisore Shaizal bashan, yen ora ana planet ing omah sing ngarepake planet sing dasha urip, mula tantangane bakal dikurangi utawa ora bakal ana akeh tantangan nanging omah liyane iki uga diaktifake amarga aspek planet ing kana lan Bashar ing planet iki, nanging planet iki duwe planet ing nikel sing dadi tuladhane 'sing liyane yaiku yen loro planet kasebut kalebu aspek liyane planet migunani kanggo eac h liyane utawa mbentuk yoga, kayata Jupiter lan moon ar e uga ana ing omah sing bakal dilebokake rembulan lan asil utilitas uga bakal teka, amarga wulan uga diaktifake, mula bisa uga ana aspek katon. aspek sing kuwat saka aspek dadi kuwat nalika yoga ana ing antarane planet utawa.

Dosha dibentuk ing antarane planet-planet. Ati-ati uga kudu dingerteni supaya bisa uga dipertimbangkan nalika nimbang aspek. Saiki planet sing lagi transit uga wis dingerteni saka aspeke, nanging planet sing transite alon katon luwih saka aspek kasebut.

Planet sing obah luwih cepet, kayata Mars Venus Mercury, umpamane. Umume, transit utawa omah tartamtu udakara antara 20-25 dina nganti 40-45 dina, bisa uga luwih suwe gumantung apa planet iki mudhun utawa ora, amarga aspek kasebut yen aspek kasebut ana ing omah sing ngelawan amarga nyebrang wektu sing cendhak utawa wektu sing cendhak banget ora penting, nanging aspek Jupiter Saturn Rahu lan Ketu penting amarga planet-planet kasebut luwih alon lan butuh wektu akeh kanggo mlaku-mlaku ing omah, Saturn diterjemahake minangka omah pisanan sing omah nomer telu, omah nomer pitu, lan omah kaping sepuluh, mula kabeh telung aspek kudu dingerteni, amarga sanajan Saturnus lagi transit, planet iki alon-alon lan kabeh telung aspek kudu dipikirake supaya aspek ing planet transit kudu dietung Sajrone transit kudu dingerteni omah-omah liyane sing diarepake, uga sajrone transit apa sing dianggep minangka grafik natal kanggo e. Tuladha: Saturnus nyebrang omah pertama lan Mars diselehake ing omah nomer telu ing grafik natal, mula aspek kasebut uga diaktifake amarga Saturnus kanthi aspek katelu Mars ing peta NATO, sanajan Mars ing transit bisa uga ora ana ing omah nomer telu, nanging amarga ing peta alam Mars saiki ana ing omah nomer telu lan Saturnus pindhah menyang omah pertama sing lagi transit, dadi sanajan aspek iki uga katon luwih sithik, aspek iki uga katon yen aspek iki kudu uga kudu dipikirake, aku ngerti salah sawijining perkara sing paling penting babagan aspek mung bisa dideleng nalika planet luwih cedhak, ujar kayata Saturnus ana ing omah pertama lan 10 derajat lan yen Mars ing omah nomer telu 10 derajat, mula Saturnus .

Aspek duwe aspek sing kuat banget ing Mars amarga loro derajat kasebut cedhak. Nanging, yen bedane derajat antara Saturnus lan Mars luwih saka limang derajat, ing kalorone Mars kurang saka 5 derajat utawa Mars luwih saka 15 derajat, nalika Saturnus 10 derajat, aspek kasebut bakal luwih suda, efeke bakal mudhun lan kapan bedane drajad saya mundhak saya mundhak, aspek mudhun luwih saka 10 derajat, bedane planet dianggep lemes banget lan yen bedane drajade luwih saka 15 derajat, mula banget ringkih lan meh ora ana aspek sing luwih saka 20 derajat. Sampeyan ora bisa ndeleng aspek apa wae, sanajan planet kasebut ana ing omah sing kudu diitung aspek kasebut.

Dadi, umpamane, Saturnus duwe gelar ing Aries ing omah pertama Mars wis gelar 25 ing Gemini ing omah nomer telu Beda gelar, meh 24 derajat aspek Saturnus ing Mars ora bakal dietung lan iki penting sing kudu dipikirake nalika ndeleng aspek, sanajan sampeyan ndeleng aspek planet saka kendra lan luwih kuwat, nanging aspek planet, sing dilebokake ing Gustanas bakal nantang tantangan kasebut, sanajan bakal nggawa masalah, kayata B.

Saturnus diselehake ing omah kaping wolu lan nggawe omah nomer loro ing Basha lan Antartika, amarga aspek Saturnus uga diaktifake, mula asil omah nomer loro uga diaktifake nalika papan nomer loro ing omah nomer wolu yaiku alangan alangan tantangan. Dadi, sajrone Dasha lan mlebu Saturnus, amarga Saturnus nyawang omah nomer loro kanthi aspek kaping pitu, mula bisa uga ana penurunan penghasilan nalika ngirit potensi penghasilan wong uga yen minangka tandha grapyak Saturnus ngarepake, paling ora bakal ana stabilitas ing penghasilan lan ngirit. Nanging, yen Saturnus ngarepake tandha Nickel kanggo awake dhewe, bakal luwih akeh tantangan amarga Sat, amarga aspek iki diaktifake, kayata, yen aspek Saturnus malah saka tandha Libra ing omah kaping wolu, ya, Aries mlebu ing omah nomer loro iki yaiku kanggo warga asli Pisces, mula sampeyan bakal bisa nemokake yen penghasilan utawa penghematan bakal mudhun amarga Saturnus ngenteni tandha kabongkar ing omah nomer loro, sanajan ana ing Libra lan omah nomer 8 sing ana gandhengane karo Saturnus ing omah nomer wolu, yaiku , ing babagan riset sing ana gandhengane karo kontrak pamrentah, gegandhengan karo ujian sing ana gandhengane karo perpajakan, gegandhengan karo manajemen aset, gegandhengan karo warisan utawa sumber sing bakal ana gandhengane karo dhuwit virtual Saturnus, menehi asil sing apik wiwit aspek kaping pitu saka Saturnus yaiku yaiku omah nomer loro ing tameng AV ing babagan penghasilan lan tabungan, bisa uga ana tantangan, bisa uga ana alangan, bisa uga ana pilihan, bisa uga ana alangan asil omah nomer loro minangka aspek sing kudu dingerteni yaiku apa aspek kasebut asale saka omah kendra sing planet iki kuwat utawa saka trine - Nggawe omah sing uga dadi game, sing uga bisa menehi penempatan, nanging yen saka planet sing adoh, ana omah liyane sing dicurigai, asil Gustanda uga bakal efektif lan mula kudu ana ing basis sakabehe Level nimbang aspek-aspek sing nimbang tingkat asale, apa ana tandha-tandha ilmiah sing apik utawa ora. apa uga ana pratandha jinis, apa dilebokake ing dusthanas, yoga utawa dosha karo planet sing diarepake, lan perawatan kasebut kudu dingerteni supaya ora ana aspek utawa yogha utawa doshas kanthi derajat bedane derajat dhuwur. uga manawa Saturnus kepengin golek planet sing uga nggawe Dosha utawa Yoga, lan uga bisa ndeleng manawa planet sing ramah utawa planet Inimi cal kanggo planet iki lan kanthi cara iki sampeyan bisa napsirake aspek kasebut saka par sing planet khas nganti titik liyane wektu karo artikel liyane. Iki minangka kanca astrologi lan pandhuan sing mlebu ing ciaoyou

Apa sing dadi simbol aspek?

Aspekuga diwakili dening garis sing sampeyan deleng ing tengah grafik. Ingaspeknjlentrehake babagan macem-macem bagean saka psyche sing gegandhengan. Ingaspekmakili jumlah derajat ing antarane planet kasebut. Sing cedhakaspekkudu tepat, bakal luwih kuat.

Sampeyan arep nyabrang dalan. Opo sing mbok lakoni Yen ora ana mobil, apa sampeyan tetep ing persimpangan zebra lan ngenteni lampu lalu lintas diuripake? Utawa apa sampeyan mung ngupayakake? Apa sampeyan ndeleng kiwa dhisik sadurunge nyebrang, utawa sampeyan katon tengen? Utawa, sampeyan mung bisa nguwuh-uwuh ing dalan, 'Hei, aku arep mrene!' Apa wae sing sampeyan lakoni ing kahanan iki, apa sing sampeyan lakoni gumantung karo budaya. Saiki sampeyan mikir, kepiye carane bisa nyebrang dalan minangka fenomena budaya? Apa budaya babagan opera lan galas lan bukaan seni mewah kanthi hor horor? Utawa sampeyan mikir manawa budaya luwih gedhe tinimbang kabeh, budaya kasebut minangka warisan sampeyan, tradhisi sing wis diwarisake nganti turun-tumurun, kayata quinceañeras, bar mitzvahs utawa partai nembelas sing manis.

Kasunyatane yaiku kabeh perkara kasebut - nyebrang dalan, seni rupa, lan upacara adat tradisional - kabeh bagean budaya minangka obyek - kaya pikiran, tumindak, basa, lan nilai - digabung karo obyek materi kanggo mbentuk cara urip . Dadi, sampeyan biasane bisa ngilangi budaya dadi rong komponen utama: prekara lan ide. Nalika nyebrang dalan, sampeyan bisa ndeleng pratandha budaya sampeyan ing prekara-prekara sampeyan - tandha-tandha dalan, jembaré dalan, kacepetan lan gaya mobil.

Yaiku budaya material, budaya samubarang. Buku, bangunan, panganan, sandhangan, sarana transportasi. Bisa uga saka monumen ikon kayata Patung Liberty nganti kaya prekara nyebrang zebra sing kira-kira pirang-pirang detik kanggo nyebrang dalan.

Nanging akeh budaya sing didhelikake nalika nyebrang dalan ora penting. We interpretasi warna abang minangka titik - amarga budaya kita milih warna abang minangka simbol kanggo mandeg lan ijo nalika bepergian. Lan yen sampeyan wis gedhe ing negara sing mobil nyopir ing sisih tengen dalan, wong tuwane bisa uga mulang sampeyan luwih dhisik ngiwa sadurunge nyabrang.

Yaiku budaya immaterial, budaya ide, gaweyan immaterial kanggo masarakat manungsa - nilai, simbol, adat istiadat, cita-cita. Tinimbang Patung Liberty, iku ide kebebasan lan apa tegese bebas. Kanggo tujuan minangka sosiologis, kita fokus utamane ing jinis budaya nomer loro iki lan telung unsur utama: simbol, nilai lan kapercayan lan norma.

Simbol ngemot apa wae sing nduweni makna khusus sing diakoni dening wong sing duwe budaya. Kaya tandha mandeg. Utawa patrap.

Yen aku ngerti, sampeyan bisa uga ngerti maksudku, ngenteni sedhela. Gerakan nonverbal kaya iki minangka wujud basa sing dhewe minangka sistem simbolik sing bisa digunakake wong kanggo komunikasi sajrone budaya. Basa luwih saka mung tembung sing sampeyan gunakake utawa tulis - lan ora mung babagan Inggris, Prancis, utawa Arab.

Jinis basa sing sampeyan gunakake ing sawijining setting budaya bisa beda banget karo basa liyane. Cathet cara ngobrol karo wong kanthi online. Gaya basa anyar muncul sing nyinaoni makna kanggo wong liya kanthi online amarga budaya internet.

Waca, ana siji ing kana! Yen sampeyan lancar ing internet, aku bakal ujar 'amarga' lan banjur tembung jeneng nggawe pangertèn sing sampurna. minangka cara kanggo nggampangake panjelasan sing rumit. Nanging yen sampeyan ora ngerti basa tartamtu, katone kaya grammar sing ora apik.

Apa basa, lisan, utawa non verbal, ngidini kita nuduhake samubarang sing dadi budaya kita, proses sing dikenal minangka transmisi budaya, basa yaiku ora mung ngidini kita komunikasi karo siji liyane, nanging uga mengaruhi kepiye masarakat pancen ndeleng jagad sakiwa tengene budaya. Teori iki, sing dikenal minangka Hipotesis Sapir-Whorf, negesake manawa pikirane lan tumindak wong kena pengaruh karo lensa budaya sing digawe saka basa sing digunakake. Ayo goleki gelembung conto kanggo Hipotesis Sapir- Waca Whorf sing lagi ditindakake.

Apa jenis kelamin ing rembulan? Kanggo pamicara basa Inggris, pitakon iki bisa uga minangka gambar pria ing wulan, nanging ing pirang-pirang basa nomina duwe jinis kelamin. Lan ing sawetara basa, wulan kasebut feminin, kaya basa Spanyol 'la luna'. Nanging ing wong liya, rembulan iku lanang, kaya wong Jerman 'der mond', wong Spanyol lan Jerman ngerteni rembulan! Ing sawijining panaliten, wong Spanyol lan Jerman dijaluk menehi rating obyek - sing spesifik jender ing basane - adhedhasar karakteristik tartamtu.

Contone, apa rembulan apik? Apa rembulan dipecah? Apa rembulan kuat? Panliten kasebut nemokake manawa sing basane nggunakake artikel lanang luwih cenderung nggandhengake obyek kanthi sipat maskulin stereotip kayata keprigelan. Panaliten liyane nemokake yen obyek diwenehi jeneng sing cocog karo jender tembung kasebut, luwih gampang wong ngelingi jenenge. Kaya 'Maria Moon' ngelingi pamicara Spanyol tinimbang panutur basa Jerman.

Matur nuwun, Gelembung Panginten. Saiki aku kudu nyebutake yen hipotesis Sapir Whorf minangka salah sawijining peneliti sing ora setuju. Benjamin Lee Whorf - ahli basa Amerika sing mbantu mbentuk teori iki - nindakake riset asli babagan basa pribumi kayata Hopi lan Inuit.

Lan wiwit iku, antropolog berpendapat manawa sawetara asile ora bisa dicekel. Contone, Whorf negesake manawa Hopi mikir wektu kanthi beda amarga basa Hopi nggambarake wektu kanthi beda. Nanging bukti antropologis babagan masarakat Hopi ora ana sing nuduhake.

Lan panaliten Whorf nyebabake stereotipe aneh lan palsu sing diarani wong Hopi, 'ora duwe rasa wektu'. Sosiologi minangka lapangan sing berkembang, lan perselisihan akademik kaya iki mung siji sebab kita sinau basa lan wujud masarakat, nanging yen basa mbantu komunikasi, mbentuk, lan ngirim budaya, unsur budaya sabanjure mbantu Budaya, nggolongake budaya dadi kategori moral. Nilai minangka standar budaya sing digunakake wong kanggo mutusake sing apik utawa sing ala, sing bener utawa sing salah.

Dheweke dadi cita-cita lan pedoman sing kita urip. Kepercayaan, ing tangan liyane, luwih jelas tinimbang regane - kapercayan minangka ide khusus babagan apa sing dianggep wong sejatine nyata babagan jagad iki. Contone, nilai Amerika yaiku demokrasi, dene kapercayan umum yaiku sistem politik sing apik minangka sistem sing saben wong duwe kesempatan milih.

Budaya sing beda duwe nilai sing beda, lan nilai kasebut bisa nerangake sebabe kita ndeleng struktur sosial sing beda ing saindenging jagad. Negara-negara Kulon kaya Un Most negesake individualisme lan negesake pentinge kabutuhane dhewe-dhewe, dene negara-negara wetan kaya China cenderung menehi nilai kolektivisme lan negesake pentinge klompok tinimbang individu. Nilai-nilai sing beda-beda kasebut minangka salah sawijining sebab sampeyan luwih seneng ndeleng wong diwasa enom sing adoh saka wong tuwa ing AS lan luwih seneng ngrawat rumah tangga sing akeh generasi ing China.

Nilai lan kapercayan budaya uga bisa mbantu mbentuk pedoman tumindak ing budaya kasebut. Pandhuan kasebut minangka sing diarani norma, utawa aturan lan pangarepan sing nuntun prilaku ing sajroning masarakat. Dadi nyerahake kursi kanggo wong tuwa? Apik tenan

Pilih irung ing umum? Kasar Iki minangka rong cara kanggo ngomong babagan norma. Norma mung nuduhake apa sing dianggep 'normal' tanpa preduli manawa ana sing ditampa kanthi budaya utawa ora.

Lan kita duwe telung jinis norma utama! . Folkway minangka aturan cilik sing ora resmi. Breaking Folkways ora ilegal, nanging kanthi cara iki bisa nyebabake ramalan - utawa sing diarani sanksi negatif ing tembok mburi, dudu lawang.

Sampeyan ora bakal nemoni masalah, nanging wong liya bakal menehi sampeyan tampilan sing aneh. Lan kadang ngrusak dalan rakyat lan menehi sanksi positif saka bagean tartamtu ing masarakat bisa dadi perkara sing apik. Contone, ibumu bisa uga ngelingake yen sampeyan duwe cincin lambe, nanging kanca sampeyan bisa nganggep asik tenan.

Jinis norma liyane yaiku mores, sing luwih resmi tinimbang nada masarakat lan cenderung dikodifikasi utawa diresmikake, kaya paugeran lan undang-undang masarakat sing wis ditemtokake. Yen moral rusak, sampeyan meh mesthi entuk sanksi negatif - lan umume luwih angel tinimbang mung penampilan sing aneh. Nganti mundur ing elevator bisa nggawe sampeyan dadi wong edan ing kantor, nanging sampeyan bisa uga bakal dipecat yen sampeyan kerja kanthi angel amarga ana aturan sing ketat babagan sandhangan apa - utawa ora cocog - sing cocog karo papan kerja; Kaos Hawaii - bisa uga ora.

Ora klambi? Sampeyan dipecat. Nanging moral ora universal. Sampeyan bisa uga dipecat yen katon ing klambi tanpa klambi, nanging wong lanang bisa santai ing pantai utawa mlaku ing dalan kanthi gampang.

Kanggo wanita, norma kasebut beda. Ing Amerika Serikat Dilarang wanita dadi lowongan ing umum amarga norma budaya sing ana gandhengane karo awak wanita lan seksualitas. Nanging ing bagean-bagean Eropa, norma-norma sosial babagan mudha luwih longgar lan ora umum yen wanita ana ing pantai tanpa klambi.

Jinis norma pungkasan yaiku sing paling abot saka telu: tabu. Taboos minangka norma-norma sing penting banget kanggo pusat moral masarakat lan kalebu tindak tanduk sing sanksi negatif, kahanan, lan nglanggar rasa sopan sampeyan. Dadi, mateni wong: pantangan apa ora? Naluri pertama sampeyan bisa uga, ya, mateni banget.

Nanging sanajan umume budaya setuju yen urip suci lan rajapati ilegal, nanging ora mesthi dianggep salah. Umume masarakat ujar manawa ora mateni nalika perang utawa kanggo mbela awake dhewe. Dadi apa tabu? Kanibalisme, inses, lan penyalahgunaan bocah minangka conto umum saka tumindak sing dianggep ora larang.

Ya, sampeyan bisa mateni wong kanggo mbela awake dhewe, nanging yen sampeyan milih Lektor Hanibal lan mangan wong kasebut, sampeyan bakal mlebu pakunjaran yen diwiwiti kanggo mbela awake dhewe. Dadi aja ngono. Umume, norma-norma kaya iki lan akeh liyane mbantu masarakat supaya bisa tumindak kanthi apik, nanging norma-norma uga bisa dadi jinis watesan, kontrol sosial sing nyegah wong liya.

Sawetara norma bisa uga ala, kayata sing nyengkuyung tumindak sing ora sehat kayata ngrokok utawa ngombe, nanging ora kabeh norma sing mbedakake moral sing wis ditemtokake - kayata cara nandheske kompetisi ing budaya supaya wong sukses, nanging uga ora ngganggu kerja sama. . Lan iku angel banget babagan budaya. Umume, sampeyan ora ngerteni kekuwatan budaya sing mbentuk pikiran lan tumindak amarga katon normal.

Pramila sosiolog sinau budaya! Kita ora bisa ngerti apa nilai lan norma sing apik utawa ora ana kajaba kita mundur lan ndeleng kanthi analisa sosiologis. Kita wis ngerti budaya kasebut lan apa bedane budaya material lan materi immaterial. Kita sinau telung perkara sing kalebu budaya: simbol, nilai lan kapercayan, lan norma.

Kita nyinaoni kepiye pangaribawa budaya ing budaya liwat hipotesis Sapir-Whorf lan ngrembug telung jinis norma - cara masarakat, adat istiadat lan tabu - sing ngatur urip saben dinane. Kursus kacilakan Sociology dianakake ing Dr. Cheryl C.

Kinney Studio ing Missoula, MT, direkam film kanthi bantuan kabeh wong sing apik banget. Tim animasi kita yaiku Thought Cafe lan Kursus Crash digawe karo Adobe Creative Cloud. Yen sampeyan pengin menehi Kursus Crash gratis kanggo kabeh wong ing salawas-lawase, sampeyan bisa Ndhukung seri ing Patreon, platform crowdfunding sing ngidini sampeyan ndhukung konten sing sampeyan tresnani.

Ngandika babagan Patreon, kita arep matur nuwun kabeh marang para pelindung umume lan utamane matur nuwun marang kepala sekolah David Cichowski. Matur suwun dhukungan

Kepiye cara nemokake aspekku?

Piye kabarmungerteni aspekmung kanthi nyawangkanggodenah?

  1. Langkah siji: Elingiingelemen lan mode kanggo saben tandha. Sinau kanthi apik.
  2. Langkah loro: ngapalakeingelemen mitra Gampang yen sampeyanngerti sampeyanunsur.
  3. Langkah telu: ngapalakeingpasangan ngelawan. Sampeyan uga kudu bisa ngerteni kedadeyan kasebut.

Apa gunane kabeh rasio aspek sing beda lan sing endi sing kudu sampeyan gunakake? Halo, Camber wis ana ing kene maneh, lan dina iki kita mbahas babagan macem-macem rasio sing bisa digunakake kanggo artikel sampeyan. Lan yen sampeyan lagi anyar ing kene, saluran iki bakal mulang babagan cara nggawe artikel sing apik karo kamera. Dadi, rasio aspek bisa uga rada mbingungake nalika sampeyan ngrungokake kaya 4x3 utawa 16x9; 2.35x1.

Ya, ora ana ukuran sing cocog karo kabeh rasio aspek, mula ayo ndeleng macem-macem rasio lan wektu sing cocog. Kaping pisanan, rasio aspek nuduhake jembaré gambar utawa layar sing ana gandhengane karo dhuwure. Contone, rasio 4 karo 3 tegese gambar ukurane 4 unit kanthi dhuwure 3 unit.

Utawa kaping 16 kaping 9 tegese wiyar 16 kali. dhuwure 9 unit, nanging titik gedhe kayata 4: 3 utawa 16: 9 biasane digunakake minangka gantine X; utawa rasio nomer 1 kayata 1,33: 1 utawa 1,78: 1.

Saiki penting dicathet yen ukuran fisik gambar ora relevan amarga kita ndeleng rasio jembaré nganti dhuwur; lan ing kene rasio aspek beda karo resolusi, yaiku ukuran fisik gambar sampeyan. 720, 1080, lan 4k kabeh bisa duwe rasio aspek 16: 9 sing padha; iku mung piksel luwih akeh kanthi saben resolusi sing luwih gedhe, nggawe gambaran umum sing luwih gedhe. Yen kabeh iki katon mbingungake, priksa artikel iki sing dakkirim ing kene babagan artikel 4k supaya sampeyan luwih ngerti kepiye resolusi artikel.

Nanging maneh, nalika ngomong babagan rasio aspek, mung nuduhake aspek lebar lan dhuwur artikel sampeyan. Nembelas nganti sangang minangka salah sawijining rasio aspek sing paling umum dina iki amarga umume televisi adhedhasar. Video sing dijupuk telpon biasane ana ing format iki, lan iku meh kabeh artikel online sing dideleng saiki.

Rong titik telu lima nganti siji biasane diarani rasio layar lebar, lan iku sing sampeyan tingali ing pirang-pirang film saiki. Lan amarga kita wis biasa ndeleng ing film, nggunakake rasio aspek iki bisa nambah kesan film ing cuplikan sampeyan. Salah sawijining perkara sing aku seneng banget karo kamera Sony yaiku menehi spidol sing bisa ditampilake ing layar supaya sanajan sampeyan njupuk lan ngrekam kanthi format 16: 9, sampeyan bisa ndeleng ing format layar lebar lan gambar, gambar sampeyan bakal katon bener adhedhasar, dadi sampeyan bisa nambah kothak surat nalika sampeyan nyunting supaya bisa dirasakake layar lebar.

Lan iki uga bisa digunakake ing format papat-by-telu. Ngomong papat nganti telu, amarga format lawas sing wis digunakake sajrone puluhan taun, iku rasio aspek sing apik yen sampeyan pengin aran retrospektif kaya artikel iki sing digawe sawetara taun kepungkur lan duwe format sing lawas tenan ing omah Videotype dirasakake. Rasio aspek biasa 16x9 saiki yaiku kompromi langsung antarane papat nganti telung aspek aspek standar lan layar lebar bioskop 2.35: 1, kanthi matematika ing tengah antarane rong rasio aspek sing paling umum digunakake; lan kanggo alesan iki, dipilih dadi standar anyar kanggo televisi definisi tinggi lan layar digital sing teka ing pasar nalika semana.

Lan sebab rasio aspek 16: 9 bisa digunakake kanthi gampang yaiku sampeyan bisa kanthi gampang ngasilake rasio aspek 4: 3 nganggo kothak pilar kasebut utawa sampeyan bisa motong nganggo kothak surat ing layar lebar 2.35 tanpa gambar sampeyan kleru utawa kleru. Lan iki minangka solusi sing gampang kanggo adaptasi film kasebut menyang layar digital anyar amarga bisa digunakake kanthi loro arah.

Minangka layar resolusi sing luwih dhuwur kayata 720, 1080 utawa 4k; Iki mung ngganti ukuran artikel sampeyan, dudu formate, saengga sampeyan bisa ndeleng piksel luwih akeh sing menehi pengalaman ndeleng sing luwih sugih. Siji format anyar sing muncul sing bisa uga ora dakkira sawetara taun kepungkur yaiku artikel vertikal. Akeh pembuat film bisa uga ngandhani yen njupuk ing artikel vertikal iku salah, lan aku setuju.

Aku ora seneng banget karo tampilan kasebut, nanging saiki kabeh duwe ponsel dhewe, ngowahi lan nuduhake artikel kanthi cara iki ing Facebook lan Instagram, lan saya akeh wong sing nggunakake konten kanthi internet kaya ngono, mesthi ana mangsa ing. Nanging, aku ora nate ndeleng film sing dawa digawe ing format artikel vertikal. Oalah, mung goleki rasio aspek endi sing paling cocog kanggo sampeyan adhedhasar tampilan lan rumangsa sing sampeyan targetake ing artikel sampeyan lan kelakon! Muga-muga artikel iki migunani, lan yen sampeyan bener, jaga jempol lan wenehake ing ngisor iki yen sampeyan duwe pitakon babagan aspek rasio cara sing luwih apik yaiku latihan.

Dadi lunga menyang kana lan syuting apa-apa. Ketemu mengko!

Apa aspek sing apik ing astrologi?

Trine? Trines, sing dibentuk kanthi sudut 120 ing grafik, umume dianggeppaling apiklan paling nguntungakeaspekkabeh mau, nggawa kabegjan, harmoni, sinkronisitas utama, lan potensial kanggopositifpangowahan. 'Cara paling gampang kanggo ngerti trine yaiku ngerti unsur.26. 2019

Hei wong lanang! Sugeng Rawuh ing Lavendaire, aku terus seri alat penemuan mandiri sing nyenengake ing saluran iki, dadi yen sampeyan ora kejawab artikel pertama, aku bakal ngomong babagan kertu tarot lan cara nggunakake minangka pamula amarga aku nindakake. aku pamula. dina iki aku seneng banget ngomong babagan astrologi. astrologi minangka perkara sing nggawe saya sibuk sajrone uripku, kanthi nyata wiwit cilik, lan dudu ahli ing babagan apa wae.

Nanging aku luwih seneng maca diagram astrologi lan grafik natal taun kepungkur tinimbang maca buku Steven Inrest The Inner Sky. Aku wis sinau akeh babagan maca grafik natal, akeh babagan astrologi lan apa tegese aku ngerti aku luwih ngerti babagan astrologi tinimbang rata-rata wong. Dadi artikel iki kanggo wong umume.

Yen sampeyan ahli, sampeyan ora prelu ndeleng iki. Nanging aku mung pengin nerangake astrologi luwih jero tinimbang tandha sunar sampeyan. Dadi siyap-siyap kanggo artikel sing nyenengake! Kaping pisanan, ayo dijlentrehake: astronomi minangka eksplorasi ilmiah benda angkasa, mula adhedhasar cts lan riset; lan astrologi minangka interpretasi benda langit, yaiku, kaya ngono kita njarwakake apa sing ana ing langit.

Iki puisi, seni. nanging pancen apik banget yen kabeh duwe arti lan ora persis ilmiah, nanging luwih saka seni. Dadi, apa denah natal iki? Bagan natal astrologi sampeyan biasane minangka gambar langit ing wektu lan papan sampeyan lair, ing endi jagad sampeyan lair lan wektu sing pas, gambar saka swarga.

Iki minangka jinis peta kabeh planet, srengenge lan rembulan. Dadi penting banget kanggo mbenerake babagan wektu sing tepat amarga sampeyan lair amarga saben jam utawa rong grafik natal sampeyan ganti amarga langit obah - ora, bumi obah - lan gerakane gambar asli langit yen sampeyan bisa entuk denah natal sing cocog karo cathetan sisih: yen sampeyan wong cina, aku ngerti ana tahayul ing budaya cina, amarga feng shui lan kabeh perkara kasebut, aja nganti menehi tanggal / wektu lair kanggo sapa wae sing ana ing kana. Dadi aku ora pengin ngirim grafik natal sing pas utawa apa wae.

Nanging kita yakin manawa ana wong ngerti tanggal lan tanggal lahir sing pas, dheweke bakal ngerti akeh babagan takdir sampeyan lan wong bisa nentang sampeyan. Dadi iki aku pribadi - amarga ibuku pengaruhe aku - aku pengin rahasia supaya luwih rahasia, mula dakkandhani. Dadi, kepiye carane maca grafik natal sampeyan diwaca? Ana akeh situs web sing bisa ngetik informasi iki.

Café Astrology kalebu siji, Astro.com liyane. Lan uga ana akeh aplikasi seluler sing bisa digunakake kanggo mriksa grafik natal sampeyan.

Aplikasi astrologi favoritku yaiku co-star. Iki modern banget lan apik banget lan negesake diagram natal sampeyan lan kabeh rincian kanthi rapi. Dadi priksa iki - Aku bakal ngubungake ing ngisor iki.

Saiki ayo guneman babagan triad asli yaiku srengenge, rembulan lan asile sampeyan. Kadhangkala masarakat uga nyebut ascendant minangka tandha 'munggah'. Iki minangka telung pratandha sing luwih penting, umume ing grafik natal sampeyan, mula sampeyan bisa uga ndeleng wong liya sing seneng banget karo astrologi, dheweke bakal ndhaptar kabeh telung pratandha amarga kabeh telu kasebut penting ing dhaptar luwih saka mung tandha sunar sampeyan.

Tandha sunar sampeyan mung gumantung saka dina sampeyan lair, ing mangsa apa wae sampeyan ana. Aku lair ing wulan Oktober mula aku dadi wong Libra. BTW, aku duwe buku harian iki sing nggawe akeh cathetan saka buku astrologi sing dakwaca supaya bisa dakrujuk saiki.

Umumé, tandha srengenge nggambarake ego, kepribadian, citra diri. Inti saka inti sampeyan. Tandha rembulan sampeyan nggambarake emosi sampeyan.

Bulan sampeyan yaiku sensitivitas, emosi, perasaan, swasana ati, ati. Kadhangkala masarakat nuduhake tandha rembulane luwih akeh tinimbang tandha srengenge amarga rembulan sampeyan minangka emosi sampeyan lan sampeyan luwih ngrasakake tandha kasebut. Lan tandha apa wae sing ana ing rembulan sampeyan, iki minangka indikasi apa sing nggawe sampeyan seneng lan apa sing bakal rumangsa kepenak.

Aku rembulan Sagittarius lan Sagittarius yaiku babagan petualangan lan eksplorasi, nyoba prekara-prekara sing anyar, lan aku uga asring bisa ngetren karo perkara kasebut. Tandha munggah utawa 'munggah' sampeyan minangka topeng kanggo jagad. Kayane wong liya ngerteni sampeyan.

Coba pikirake minangka kesan pertama. Wong liya bisa uga ndeleng sampeyan kanthi cara tartamtu nalika dheweke ketemu, banjur ngerti yen sampeyan ngerti, 'Oh, sampeyan pancen kaya wong liya.' Dadi sing munggah pangkat sampeyan yaiku carane sampeyan katon ing Liyane, lan sampeyan ngerti, tandha munggahanku yaiku Gemini.

Ngomong-ngomong, supaya ora nggawe artikel iki dawa banget, aku ora bakal nerangake rincian makna saben tandha, saben planet lan kabeh amarga ana akeh sumber daya online babagan iki. Aku sejatine bakal nggawe cathetan sederhana supaya sampeyan bisa maca ing postingan blogku, mung tembung kunci lan cathetan cepet kanggo saben karakter, planet, utawa omah. Sawise nampa grafik natal, sampeyan bisa nulis tandha, rembulan, lan tandha munggah.

Banjur sampeyan bisa ndeleng cathetan sing digawe ing postingan blogku lan ndeleng apa sing cocog karo saben karakter. Salah sawijining cara kanggo ngerti tandha triad asli sampeyan yaiku nganggo ukara kaya mangkene: 'Aku __, kanthi jiwa __, nganggo topeng __ 'Gumantung saka tandha sampeyan, sampeyan bakal nemokake makna lan archetype tandha lan mung kanthong tembung. Contone kanggo aku: Aku seniman kanthi jiwa filsuf nganggo topeng guru, iku amarga seniman kaya apa sing diarani Libra, filsuf minangka archetype rembulan Sagitarius lan guru kasebut minangka salah sawijining archetypes kanggo kembaran.

Muga-muga iki bisa ditrapake lan muga-muga bisa mbantu. Dadi dhasar-dhasar kasebut. Siap nyilem luwih jero? Ayo lunga! Ayo ngobrol babagan bagean konstituen saka grafik natal.

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, ana 12 pratandha, sampeyan wis nate krungu sadurunge - Aries, Scorpio, Libra, Leo - kabeh iki aku ngerti yen wis ora cocog. Banjur ana sepuluh planet, lan sawise 'planet'

Apa tegese aspek kasebut?

tembung barang katon ing mripat utawa pikiran; katon: fisikaspeksaka negara. alam; kualitas; watake: sing dangkalaspeksaka kahanan. cara supaya bisa dideleng utawa dianggep prekara; interpretasi; ndeleng: loroaspeksaka kaputusan.

Kepiye tuladhane aspek?

Aspekditetepake minangka cara kanggo nganggep bagean saka ide utawa masalah. Biaya bahan yaikuconto aspekproyek bangunan. Posisi madhep utawa mrentah arah sing diwenehake; paparan. Omah kasebut duwe sisih kidulaspek, yaiku posisi sing madhep mangidul.

Kepiye aku ngerti babagan aspek astrologi?

Anaspek ing astrologiana nalika planet ing sawetara derajat tartamtu adoh saka planet utawa titik ing grafik. Contone, nalika rong planet udakara 90 saka siji liyane, kita ujar manawa ana ing alun-alunaspek(alun-alun duwe papat 90 sudhut).26. 2019

Apa tegese aspek penting?

Aspek tegesebagean utawa fitur soko. Apa ngonotegesesampeyan bisa ndeleng kabeh (kabehaspek) utawa mung bagean (sijiaspek) gumantung saka posisi sampeyan lan kepiye nggoleki.

Apa tuladhane aspek?

Definisi aspek nuduhakecara sampeyan ndeleng soko utawa wong, kanthi visual utawa mental. Geyser Old Faithful minangka conto salah sawijining aspek pengalaman ing Taman Yellowstone. Sisih utawa lumahing madhep ing arah tartamtu. Aspek ventral awak.

Apa aspek ing urip?

Kita kudu nandur modal wektu lan tenaga ing kabeh 6 aspek kasebut yen pengin urip bahagia lan seimbang. 6 aspek kasebut yaiku 1) Fisik, 2) Mental, 3) Emosi, 4) Sosial, 5) Pakaryan, lan 6) Spiritualitas.

Apa macem-macem jinis aspek ing astrologi?

Ing astrologi, ana aspek 'alus' (utawa gampang) (konjungsi, sextile, trine) lan aspek 'hard' (semisextile, square, quincunx, sebaliknya). Pitu Aspek Utama: Konjungsi (tandha padha)

Apa ana aspek sing angel lan alus ing astrologi?

Ing astrologi, ana aspek 'alus' (utawa gampang) (konjungsi, sextile, trine) lan aspek 'hard' (semisextile, square, quincunx, sebaliknya). Kepiye cara kerja kanthi nyata?

Apa sing nggawe hubungan dadi aspek ing astrologi?

Biasane iki kalebu sudhut menyang ascendant lan MC. Mung hubungan sudut tartamtu sing dianggep minangka aspek, lan iki diarani duwe kualitas intrinsik - diarani 'harmoni', 'dinamis' utawa 'netral'. Hubungan kasebut mengaruhi cara planet bisa kerja bareng.